Вівторок – День здорового харчування
17 листопада 2020року. Похмурий осінній день, але не для учнів Сквирського НВО.
Сьогодні у нас День зорового харчування. А ще ми його назвали яблучним днем. І розпочався він веселим фотографуванням із різнокольоровими яблучками. Поспішали фотографуватися, бо ж дуже кортіло їх якомога швидше спробувати… Класні керівники з кожним класом під час смакування різними сортами яблук говорили про повноцінне, якісне харчування, про користь фруктів, овочів, зокрема яблук. А вчителька біології О.О.Гайдучок провела з учнями 6,7,8,10 класів бесіди на тему «Вітаміни навколо нас», «Корисна їжа». До бесіди долучалися учні зі своїми доповідями.
Діти дізналися, що від того, що ми з'їли, залежать не тільки наше самопочуття, але й настрій та ясність мислення. Для нормальної життєдіяльності людині необхідний повноцінний набір продуктів харчування з урахуванням її індивідуальних особливостей, характеру та умов проживання. І обов’язково у щоденному раціоні має бути рослинна їжа!
Інформація для роздумів
6 причин їсти яблука щодня
Максимально корисні яблука - це свіжі ретельно помиті яблука зі шкіркою. Саме в шкірці багато клітковини. Розказуємо, чому яблука корисні для здоров'я.
Яблука містять пектин — розчинну клітковину,
яка стає на заваді атеросклерозу і запобігає коливанню рівня цукру.
Яблучна яскрава шкірка — це джерело флавоноїдів, сполук, які мають антиоксидантну дію
Дослідження показали, що споживання яблук та інших яскравих продуктів на чверть знижує ризик раку підшлункової залози (https://goo.gl/THM5LR).
Та допомагають знизити ризики раку легень, а також колоректального раку, молочної залози та шлунково-кишкового тракту (https://goo.gl/sMtH2n).
Яблука зменшують прояви астми і хвороби Альцгеймера
Яблука в раціоні щодня зменшує ризики появи діабету 2 типу
В одному 9-річному дослідженні було виявлено, що споживання одного або кількох яблук на день зменшувало ці ризики на 28%, у порівнянні з людьми, які не вживали яблук взагалі (https://goo.gl/uhdMnz).
Яблука допомагають берегти здоров’я серця та судин
До прикладу, регулярне споживання свіжих яблук сприяє зниженню рівня тригліцеридів і ліпопротеїнів низької щільності (“поганого” холестерину), але не яблучного соку (https://goo.gl/yuefbD). Зокрема споживання яблук зменшує ризики інсульту (https://goo.gl/JxzCH8).
Яблука запобігають переїданню та допомагають тримати в нормі вагу
Джерело: https://moz.gov.ua/article/health/6-prichin-isti-jabluka-schodnja